Vanligt ställda frågor

Motoroptimering innbebär just vad ordet säger, vi optimerar den data som styr din motor, dvs vi utgår från den mjukvara som tillverkaren under lång tid utvecklat men ändrar ett stort antal parametrar som frigör kraften som begränsats. Tillverkarna begränsar motoreffekten utav den anledningen att man inte vill konkurrera men sina egna större motorer, måste finnas en tydlig, markant skillnad för att motivera köp av ett större motoralternativ.

Ökningen som vi gör görs fortfarande inom de toleranser som motorn konstruktionsmässigt klarar av!

Som vi i frågan innan förklarade så segmenterar man dagens motorer med mjukvara, dvs i många fall så har exakt samma motor olika effektnivåer beroende på i vilken bil den sitter i, och tillverkaren vill inte konkurera med sin egna större motorer. Fast även fordonstillverkarna har sett marknaden för detta med att erbjuda högre effekt, som tex BMW och Volvo erbjuder "Performance" paket eller ökad effekt som du kan köpa till när du beställer din bil ny, dock till en väldigt högre kostnad än att låta oss göra jobbet på eftermarknaden.

Att höja effekten i en motor innebär att man måste öka strömmen av luft och bränsle genom förbränningen och på så sätt belastas givetvis motorn mer. Men det finns också fördelar, är motorn starkare behöver den inte ta i lika hårt vid delbelastning dvs inte använda all sin styrka för att arbeta vid normal bealstning. På så sätt kan en starkare motor även dra mindre än en svagare.

När vi " optimerar " mjukvaran som styr din motor ställer vi in de värdena som din motor klarar av utan att överbelastas och bibehållen driftsäker erhålles, där av att vi aldrig jagar högst uppnådda effekt utan en nivå som håller i längden för dagligt bruk. Viktigt är att motorn innan åtgärd är i mycket gott skick utan skavanker och att den servas MINST efter tillverkarens rekommendationer.

Vi har i dom tidigare frågorna förklarat att vi ändrar bilens komplicerade motorstyrande data genom många viktiga parametrar för att få en bra och stabil effektökning.

Det en box gör är att man monterar den parrallet med motorns originalstryning genom att koppla in sig på olika sensorer som på så sätt ändrar, manipulerar värdena sensorerna skickar till motorstyrningen och på så sätt lurar den till att öka bränslemängd, laddtryck, tändning osv i tron om att motorn inte fungerar som den skall. Detta som ni själva kan förstå medför problem på sikt bla igensatta partikelfilter, överbelastade bränslpumpar men också felkoder på canbussystemet som känner att något är i vägen för kommunikationen med de " kapade "sensorerna.

I dagsläget finns det väldigt många som erbjuder motoroptimering, då det blivit populärt att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt höga effekten och öka körglädjen i din bil. Men många lockar även dig med siffror som rent teoretiskt inte är uppnåbara och i vissa fall även rent farliga för motorns livslängd.

Vi har från start haft en helt annan strategi, att ge dig en effektökning som du kan nyttja dagligen utan att fundera på om det håller kort eller långsiktigt.

Vi eftersträvar även till att utveckla en effektkurva som är bred dvs som du kan nyttja, känna under ett brett register och inte bara under en kort sekvens, vilket gör att motorn presterar bättre än en som har högre toppeffekt men bara under kort tid!

Vi anpassar varje optimering efter just din bil, motors förutsättningar och inte någon mjukvara som är nerladdad från nätet med påhittat slutresultat.

Vi kan mäta up EXAKT den effekt din motor utvecklar vid ankomst och efter slutfört arbete i vår 4WD dyno, bromsbänk.

REAL POWER - NO BULLSHIT - SVART PÅ VITT

Då vi endast använder din bil, motors unika original mjukvara vid våra optimeringar så ändrar vi inte regleringen för lambda, kallstart och miljökomponenter ( Steg 1 ) och på sätt kommer inte avgasvärdena bli sämre vid bilbesiktningens kontroller. förutsatt att motorn fungerar korrekt och inte har några brister i övrigt. Bilbesiktningen kan inte heller i dagsläget se ifall mjukvaran är ändrad.

Dock ansvarar vi inte för att den mereffekt som en motoroptimering ger registreras i bilens dokument hos myndigheter och register, något som du får ta ställning till själv. Läs mer om detta under fliken - Allmänna vilkor och garantier!

Beroende på vilket sätt som måste tillämpas för programmering av din bils motorstyrenhet och vilket paket du valt när du bokat till oss varierar tiden från ca 2,5 - 5timmar. Under denna tid görs följane:

  1. Kontroll av din bil, motor så den håller måttet att optimeras för högre effekt.
  2. Utläsning av original mujkvaran för back-up och som justeringsunderlag.
  3. Mjukvarujustering utifrån motorns förutsättningar och dina önskade behov, önskemål.
  4. Kontroll av inställningar, så att alla justerade parametrar är inom rätt säkerhetsmariginaler.
  5. Validering utav resultatet genom prestandatest eller effektmätning i vår bromsbänk.

Du bokar enkelt via vår online bokningstjänst, där väljer den tjänst du vill få utförd och ev den fordonskatergori som din bil tillfaller, sedan väljer du en ledig tid som passar dig och vid utckeckning väljer du det betalsätt som passar dig bäst:

  • På plats hos oss med kort eller Swish
  • Kort direkt på nätet
  • 'KLARNA del -avbetalning

Direkt länk till bokningen och prislista BOKA HÄR

SNABBT, ENKEL OCH SMIDIGT