MOTOROPTIMERING

Chippa, mappa, optimera eller trimma, kärt barn har många namn.

Motoroptimering för er i hela Sverige men i stor utsträckning i från Norrköping, Eskilstuna, Jönköping, Linköping, Södertälje, Örebro mfl.

Dagens fordon har mycket avancerade motorstyrsystem som hanterar många variabler för att motorn skall gå så effektivt och miljövänligt som möjligt oavsett var i världen fordonet befinner sig
Förhållandena i Sverige med bra klimat, lågt landskap och bra bränsle gör att det finns utrymme för att justera mjukvaran och utöka effektuttaget utan att tulla på motorns hållbarhet. Fordonstillverkarna själva segmenterar motorer med olika effektnivåer genom mjukvara dvs är det väldigt ofta så att det sitter likadan motor i olika modeller inom samma koncern men att de bara har olika mängd effekt inställd via mjukvaran.
Vi erbjuder motoroptimeringar för er i hela Sverige med stor utsträckning ifrån Eskilstuna, Jönköping, Linköping, Örebro men givetvis övriga städer i närområdet.

 

 

 

 

 

Släpp lös potentialen i din bil!

Här ovan i konfiguratorn kan du se resultatet av en motoroptimering på just ditt fordon, angivna siffror är en fingervisning på vad en fullt frisk och underhållen motor på kvalitetsbränsle ger för resultat.
Steg 1 - Orörd motor utan övriga modifikationer än ändrad mjukvara.
Steg 2 - Kräver oftast även förbättring av luft- och avgasflöde till och från motorn.
Steg 3 - Kräver oftast större turbo, effektivare kylning och uppgraderat bränslesystem.
Du finner många utav dessa nödvändiga delar i vår webshop. ​​​​​​​​​​​

Önskar du i bland annat Eskilstuna, Jönköping, Linköping, Södertälje eller Örebro hjälp med motoroptimering kan du enkelt boka tid online via vår bokingstjänst eller kontakta oss för en offert!
Vi änvänder oss endast av äkta och licenserade verktyg och interface vid programmering av ditt motor- och växellådstyrdon.
En optimering hos oss tar mellan 3-5 timmar enligt nadanstående punkter.
Diagnostik och funktionstest av fordonet för att säkerställa full funktion.
Backup av original mjukvara för att kunna återställa bilen när du vill.
Individuellt anpassad mjukvara för just din motors förutsättningar.
Noggrann kontroll av värden för att säkerställa bibehållen driftsäkerhet.
Validering med ett prestandatest eller en effektmätning.

Läs gärna igenom de mest ställda frågorna kring motoroptimering och allmänna villkor och grantier i underflikarna till denna sida!